Frukost tips - Nyttiga Scones


Godmorgon! Sitter i köket och knaprar på dessa super goda scones!
Jag gjorde dom lite nyttigare än vad jag brukar annars så här har ni receptet!
Ingredienser
Ingredienser
1 dl rågsikt
1 1/2 dl havregryn
25 g smör
en nypa salt
1 dl mjölk
1 tsk bakpulver
lite solrosfrön
Blanda ihop alla råvaror, smöret ska smulas ner och bara blandas med det andra, det ska alltså vara smörklumpar i degen. Lägg små bullar på en plåt (utan hål) med bakplåtspapper. Nagga lite på ovansidan med en gaffel och kör in sconesen i 250 grader C. Ta ut dem efter 12-15 minuter eller när de fått en bra yta.
Jag har gjort misstaget en gång att använda en plåt med hål i utan bakplåtspapper, smöret smälter i ugnen och rann ner i botten, det blev då bränt och både brandalarmet och vanliga alarmet gick igång. Hehe så det blev lite kaos!
Hoppas de ska smaka, de är mina favorit scones som går hur fort som hellst att göra. Jag brukar bara ha smör på men det funkar även med pålägg.
Kommentarer
Trackback